Korsan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sucuklu Yumurta

Aşağa gitmek

Sucuklu Yumurta Empty Sucuklu Yumurta

Mesaj  Admin Paz Kas. 14, 2010 1:30 am

¼ kangal sucuk
1 adet yumurta
½ tatlı kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Sucuklarınız arzu ettiğiniz boyutta küp kesin, teflon tavaya aldığınız tereyağ erirken sucukları tavaya alın. Yarım dk kadar harlı ateşte pişirin. Ateşten alın.
Kalıbınızın içine sucukları spatula yardımıyla toplayın. Tekrar ateşe aldığımız sucukların üzerine yumurtamızı önce akını koyalım kalıba tam yayalım. En son yumurtanın sarısını patlatmadan kalıbın içine ekleyelim.Bu aşamalarda ateşiniz kısık olsun. Tavamıza kapak kapatarak 1 dk, sonra açık 30sn yumurtamızı orta hararetteki ateşte pişirelim.
Spatula yardımıyla tavada yumurtanızı kalıptan yavaşca ayırın. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Servis tabağına aldığınız sucuklu yumurtanızı arzu ettiğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Not : Bir çekmecede bekleyen, ben buradayım diye seslenip en sonunda sesini duyuran kalp kalıp bu işe yaradı. Siz de değişik metal kalıplar kullanabilirsiniz
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 1133
Kayıt tarihi : 20/10/10
Nerden : İzmir

http://tertip.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz