Korsan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lor Dolması

Aşağa gitmek

Lor Dolması  Empty Lor Dolması

Mesaj  elif Paz Kas. 14, 2010 8:53 pm

2 bardak bulgur
500 gram çökelek (lor)
Yeteri kadar evelik veya pazı yaprağı
2 adet soğan,
Tuz
2 kaşık margarin
Az süt kaymağı

Soğanları ince ince kıyın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Diğer tarafta bulguru pilav gibi pişirin. Kavrulan soğanlara kaymak, bulgur ve lor ilave edin. Sonra iyice karıştırın ve pazı yapraklarını dolma gibi sarıp tepsiye tek kat dizin. Fırına verip biraz üzerleri kızarmaya yakın çıkarın. Tereyağını kızdırıp üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurtla yiyin.

elif
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 73
Kayıt tarihi : 23/10/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz