Korsan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zeytinli ekmek

Aşağa gitmek

Zeytinli ekmek  Empty Zeytinli ekmek

Mesaj  elif Salı Şub. 15, 2011 5:41 am

Malzemeler:•2 Su bardağı tam buğday unu
•Yarım su bardağı beyaz un
•Yarım çay bardağı zeytinyağı
•4/3 Su bardağı ılık su
•1 Çay kaşığı tuz
•1 Paket yaş maya (yada toz maya)
•1 Su bardağı doğranmış siyah zeytin (yeşil zeytin de kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:Öncelikle mayayı ılık su ile ıslatın ve 15 dakika kadar bekletin.
Tam buğday unu, beyaz unu ve tuzu yoğurma kabında karıştırın, ortasını havuz gibi açın ve mayayı, zeytinyağını dökerek karıştırın, zeytinleride ekleyin ve yoğurmaya başlayın, gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince yağlanmış bir kaba alın ve hafif sıcak bir ortamda (fırını biraz ısıtıp sonra kapatabilirsiniz) mayalanması için yarım saat kadar bekletin eğer vaktiniz varsa oda ısısnda 1 saat kadar bekletebilirsiniz.15 dakika kadar, bekletin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin, pişme süresi 30 dakika civarındadır

Zeytinli ekmek  348a7bfc

elif
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 73
Kayıt tarihi : 23/10/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz