Korsan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi

Aşağa gitmek

 Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi  Empty Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi

Mesaj  elif Çarş. Mart 16, 2011 3:36 am

MALZEMELER
1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı


 Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi  2d61bd79
HAZIRLANIŞI
Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulmuş soğana ilave edin. 3 dakika sonra biberleri koyun. 5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun. Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin. Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin.
Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin. Enginarların yanında servis yapın.

elif
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 73
Kayıt tarihi : 23/10/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz